ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره پیشرفت در روند مذاکرات آتش‌بس لبنان کاردار آلمان در تهران به وزارت خارجه احضار شد سازمان ملل حمله رژیم اسرائیل به تجهیزات نو بیمارستانی در غزه را محکوم کرد سرلشکر سلامی: پاسخ ما به رژیم صهیونیستی غیرقابل تصور خواهد بود رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها دندان‌شکن است رهبر انصارالله: معادله هدف قرار گرفتن بدون هیچ گونه پاسخ را هیچ ملتی نباید بپذیرد یونیسف: در لبنان به دلیل جنگ روزانه یک کودک کشته و ۱۰ کودک مجروح می‌شوند پیام تبریک سردار قاآنی به شیخ نعیم قاسم عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از قول وزیر صمت برای سامان‌دهی خودرو‌های داخلی خبر داد ایتامار بن گویر کیست؟ | تندروترین وزیر رژیم صهیونیستی وزیر راه و شهرسازی از تحویل واحد‌های مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس خبر داد اسرائیل ادعا کرد که یک زوج را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرده است پزشکیان با آیت‌الله مکارم شیرازی دیدار کرد (۱۰ آبان ۱۴۰۳) + فیلم گفت‌وگوی پزشکیان با نماینده آیت‌الله سیستانی در سفر به قم (۱۰ آبان ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور به دیدار آیت‌الله سبحانی رفت (۱۰ آبان ۱۴۰۳) فرمانده نیروی پدافند ارتش: اراده نیروهای مسلح ایران در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی خلل‌ناپذیر است رئیس جمهور با آیت‌الله نوری همدانی دیدار کرد (۱۰ آبان ۱۴۰۳) پزشکیان با آیت‌الله جوادی آملی دیدار کرد (۱۰ آبان ۱۴۰۳) تحریم ۳۹۸ شرکت در بیش از ۱۲ کشور جهان از سوی آمریکا نگاهی به مواضع حزب‌الله درباره مذاکرات آتش‌بس عربستان از نشست جهانی راه حل دو کشوری میزبانی می‌کند سریال «تب‌وتاب» به زندگی زنان موفق ایرانی توجه کرده است حمله ناکام گروهک تروریستی جیش الظلم به پاسگاه انتظامی در سرباز (۱۰ آبان ۱۴۰۳) قدرت دفاع موشکی ایران بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه درحال‌احداث «منطقه ویژه اقتصادی سبزوار» (۱۰ آبان ۱۴۰۳) ترامپ زمان پایان جنگ غزه را برای نتانیاهو مشخص کرده است قالیباف در طبس: تلاش کردیم خانواده جانباختگان حادثه معدن، رنج دیگری بر دوش نکشند انجام طولانی‌ترین تست موشکی جهان توسط کره‌شمالی رئیس سازمان انرژی اتمی برتعهد روسیه در همکاری برای ساخت فاز‌های دو و سه نیروگاه بوشهر تاکید کرد
سرخط خبرها

رئیسی در دیدار با امامعلی رحمان: ایران و تاجیکستان ارتباطات "قبلی" و "قلبی" دارند

  • کد خبر: ۸۱۰۶۶
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
رئیسی در دیدار با امامعلی رحمان: ایران و تاجیکستان ارتباطات
رئیس جمهور توسعه و تعمیق روابط با کشور دوست و همزبان تاجیکستان را مورد تاکید قرار داد و گفت: فصل نوینی از روابط دو کشور درحال رقم خوردن است و امیدوارم این سفر نقطه عطفی در روابط و همکاری های تهران - دوشنبه باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آیت‌الله سید ابراهیم رییسی روز شنبه پس از دیدار همتای تاجیکستانی خود در دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی گفت: از اینکه امروز در تاجیکستان هستم و به دعوت رییس جمهور این کشور نخستین سفر خودم و همراهان را به کشور دوست و مسلمان و با سابقه دیرینه فرهنگی و دینی تاجیکستان قرار دادیم بسیار خوشوفتم و امید دارم این سفر نقطه عطفی بین روابط دو کشور ایران و تاجیکستان باشد.

رئیسی در دیدار با امامعلی رحمان: ایران و تاجیکستان ارتباطات

وی با اشاره به محورهای گفت و گوهای خود با امامعلی رحمان اظهار کرد: در گفت‌و گوهای دوجانبه با رییس جمهور، به پیشینه روابط دو کشور اشاره کردیم که این پیشینه حاکی از گسترش مناسبات بعد از انقلاب اسلامی با تاجیکستان است. اولین کشوری که از استقلال تاجیکستان حمایت کرد جمهوری اسلامی بود که تلاش کرد آنچه از این ظرفیت‌ها برای گسترش مناسبات به کار بیاید، استفاده شود.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: قراردادهایی که تاکنون بین ایران و تاجیکستان منعقد شده گواه بر اراده دو کشور برای توسعه مناسبات است و در این مقطع که فصل نوینی از این ارتباط قرار است رقم بخورد، استفاده از ظرفیت‌های ایران و تاجیکستان باید توسعه یابد.

وی با اشاره به امضای قراردادهای همکاری در این دیدار از سوی وزیران دو کشور، اظهار کرد: مهمتر از همه اراده دو کشور برای توسعه مناسبات سیاسی تجاری و اقتصادی است. ارتباط با تاجیکستان یکی از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است و دلایل آن هم روشن است. چون علقه‌ها و ارتباطات قبلی و قلبی با مردم این کشور داریم.

رییس دولت سیزدهم اضافه کرد: در یک نگاه شاید ما دو نباشیم بلکه یکی هستیم. این نگاه که ما دو کشور را طوری ببینیم که از یک فرهنگ و پیشینه بسیار عمیق و دارای یک تمدن کهن هستیم، اهمیت ارتباط و مناسبات دو کشور بیشتر روشن می‌شود و این روابط حتما توسعه می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های ارزشمندی در دو کشور وجود دارد که نیازمند برنامه ریزی است. از جمله این ظرفیت‌ها تجاری و اقتصادی است که این ظرفیت‌ها فعلا قابل قبول نیست و باید توسعه یابد و به ظرفیت قابل قبول برسد.

آیت الله رییسی ظرفیت ارتباط با دریا مانند بنادر چهابهار و بندرعباس را ظرفیتی برای افزایش روابط تجاری دو کشور ارزیابی کرد و گفت: از دیگر مناسبات‌ها مناسبت فرهنگی است که زمینه‌های هنر، ادب و دپارتمان زبان فارسی در محافل علمی و دانشگاهی در تاحیکستان می‌تواند موجب گسترش فرهنگ باشد و با گام‌هایی که در بخشهای فرهنگی می‌توان برداشت، روابط دو کشور توسعه می‌یابد.

رییس دولت سیزدهم در ادامه از سپس اهمیت بخش کشاورزی گفت و افزود: بخش کشاورزی موضوع مهم دیگری است که قراردادی در این زمینه منعقد شد و می‌تواند توسعه دو کشور را به همراه داشته باشد و فصل نوینی برای ارتباطات دو کشور باشد و توسعه گردشگری و فرهنگی در کنار توسعه اقتصادی و تجاری را شاهد باشیم.

دولت فراگیر می‌تواند آینده افغانستان را رقم بزند

رییس‌جمهوری با تاکید بر لزوم توسعه همکاری‌های منطقه‌ای گفت: خوشبختانه نظرات ما نسبت به افغانستان باهم نزدیک است و هر دو معتقدیم دخالت بیگانگان موجب بلاهای بی‌شماری در این کشور شد و باید دست بیگانگان را قطع کرد. هرگز بیگانگان نه توانستند امنیت ایجاد کنند و نه امنیت ساز بودند و ادامه حضور و نقش آفرینی بیگانگان را نمی‌پذیریم.

رییسی تاکید کرد: مساله افغانستان باید توسط مردم افغانستان و با همکاری کشورهای همسایه و کشورهایی که در منطقه نسبت به افغانستان علقه‌ای دارند، حل شود. همکاری ما و تاجیکستان و کشورهای همسایه افغانستان می‌تواند زمینه را فراهم کند تا افغان‌ها خود سرنوشت خود را رقم بزنند. چون معتقدیم مساله افغانستان را خود افغان‌ها حل کنند و باید با تسهیل‌گری یک مذاکرات بین افغانی شکل بگیرد.

وی ادامه داد: حکومت و دولتی که در افغانستان برپا می‌شود، باید دولتی فراگیر باشد؛ دولت مربوط به یک قوم و یک گروه سیاسی نمی‌تواند مشکلات را حل کند. دولت فراگیر یعنی همه اقوام و گروه‌های سیاسی در این دولت باید احساس ایفای نقش کنند و این دولت می‌تواند از همه ملت افغانستان نمایندگی داشته و آینده افغانستان را رقم بزند.

باید زمینه حضور تروریسم در افغانستان را از بین برد

رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه حضور تروریست‌ها در افغانستان نه تنها برای این کشور بلکه برای منطقه خطرناک است، گفت: امروز آمریکایی‌ها که داعش را تشکیل دادند و بعد از اینکه موجب شرارت در عراق و سوریه شد به سمت استقرار آن در افغانستان رفتند.

وی با بیان اینکه حضور داعش نه تنها در افغانستان بلکه برای منطقه خطرناک است، تصریح کرد: باید زمینه حضور هر گونه جریان تروریستی را در افغانستان از بین برد. با حضور هر جریانی که بستر رشد جریان‌های تروریستی در افغانستان باشد مخالفیم و معتقدیم باید با آن برخورد قاطعانه شود.

رییس دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: هرگز نمی‌پذیریم در کنار مرز ما جریان تروریستی و داعشی بخواهد خانه کند و به کشورهای منطقه و افغانستان ضربه بزند. ما افغانستانی دارای صلح، آرامش، دوستی و پیشرفت را قبول داریم و معتقدیم حضور بخش‌های مختلف در افغانستان امنیت‌ساز باشد.

رییسی یادآورشد: حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه امنیت ساز بوده اما حضور بیگانگان در منطه تخریب کننده امنیت بوده است. هر جا حضور پیدا کردیم حضور امنیت ساز داشتیم و تلاش کردیم مردم افغانستان خود برای خودشان تصمیم بگیرند. راه حل کشور افغانستان با یک کشور، یک قوم و یک گروه نیست بلکه راه حل آن استقرار دولتی فراگیر و دولتی است که همه اقوام را در بر بگیرد. همه باید کمک کنند و ما هم در جمهوری اسلامی این سیاست را دنبال می‌کنیم که افغانستان بتواند برای شکل دادن حکومتی تلاش کند که آینده این کشور را تضمین کند.

رییس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که حضور هیات جمهوری اسلامی در تاجیکستان فصل جدیدی از همکاری‌های تجاری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بین دو دولت و دو کشور را رقم بزند.

وی با بیان اینکه علاقه مردم ما به مردم تاجیکستان بر همه مردم این کشور روشن است، گفت: امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی برای همه مردم منطقه و همه مردم مسلمان در سراسر عالم نگران هستند که مردم مسلمان در جای جای منطقه بتوانند زندگی سالم همراه با آرامش، رشد و پیشرفت داشته باشند و این مطالب همواره در سخنان و مواضع ایشان اعلام می‌شود.

رییسی ادامه داد: ما هم در جهت همین سیاست معتقدیم تاجیکستان کشور دوست، برادر و هم فرهنگ و دین است و هر چه راه‌های توسعه و پیشرفت را طی کند مانند این است که ما راه پیشرفت را طی کرده ایم و کوچکترین نا امنی در تاجیکستان و منطقه، ناامنی کشور ما است. پیشرفت و تعالی در تاجیکستان و کشورهای مسلمان منطقه پیشرفت ما محسوب می‌شود و پیشرفت همه را در منطقه پیشرفت خودمان می‌دانیم. امروز گام‌هایی که در تاجیکستان برای پیشرفت مردم این کشور برداشته می شود پیشرفت‌های خودمان تلقی می‌کنیم.

رییس دولت سیزدهم ابراز امیدواری کرد که روابط خوب بین دو کشور بتواند در جهت منافع هر دو کشور و ملت عزیز تاجیکستان و ایران و برای پیشرفت روابط باشد.

رییسی با قدردانی مجدد از مهمان نوازی رییس جمهوری، دولت و ملت تاجیکستان گفت: امیدوارم این رفت و آمدها برای گسترش روابط و مناسبات دو کشور باشد.

اینجا ببینید:

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->